Klaus Iohannis respinge ultimatumul USR: Ludovic Orban va fi prim-ministru și după alegeri

de Stiri Buzau Media

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că „ar fi ciudat dacă s-ar certa” USR și PNL, cele două partide aflându-se pe picior de război după scandalul generat de votul pentru numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ. Totodată, Iohannis a respins ultimatumul anunțat de vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, care a spus că partidul său nu va intra la guvernare cu PNL dacă va fi premier tot Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a spus că nu crede că viitoarea alianță la guvernare ar fi pusă în pericol, și a explicat că războiul dintre cele două partide este cauzat de supărare. „Lumea e supărată și caută vinovați. Ar fi ciudat dacă s-ar certa, ar însemna să câștige PSD”.

Miercuri dimineață liberalul Florin Roman a anunțat, la Digi24, că în cadrul PNL va avea loc o analiză privind oportunitatea formării unei alianței la guvernare cu cei de la USR.

Ulterior, liderii USR, extrem de iritați, au anunțat că pun și ei condiții pentru a mai accepta o alianță cu PNL. Vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că partidul său nu va accepta să facă parte dintr-un guvern care îl are pe Ludovic Orban drept prim-ministru.

„Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, și nu cred că-și mai permit să-și bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiții. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiție este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestității și loialității. Nu în fața noastră, ci în fața alegătorilor. Astăzi Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test. Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0.”, a scris liderul USR.

Klaus Iohannis a catalogat aceste declarații drept „povești de campanie” și a subliniat, în cadrul conferinței de presă, că îl va propune pe Ludovic Orban ca premier și după alegerile parlamentare, chiar dacă USR nu este de acord cu acest lucru.

Știri despre: , , ,