Klaus Iohannis vrea restricții noi

de Stiri Buzau Media

Klaus Iohannis: Am decis să convoc mâine o ședință pentru instituirea de restricții

În cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, președintele Klaus Iohannis a admis, în premieră, că „nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum” și a anunțat că va face miercuri o ședință cu responsabilii guvernamentali implicați în combaterea pandemiei pentru stabilirea unor restricții clare.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

  • 863. Nu este un simplu număr. Sunt 18.863 de inimi de români care de astăzi bat cu teama de necunoscut. Cu teama că sunt bolnavi de COVID-19, fiecare cu familii și oameni dragi care poate au luat și ei, la rândul lor, boala.
  • Nu este un simplu număr. Sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Oameni care acum câteva săptămâni se bucurau de viață, visau și își făceau planuri de viitor lasă acum în urmă lacrimile și disperarea celor care le plâng moartea.
  • 805. Nu este un simplu număr. Sunt 1.805 români care se luptă minut de minut pentru fiecare respirație, pentru fiecare gură de aer.
  • Toate acestea, 18.863 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19, 574 de decese, 1805 cazuri la secțiile de terapie intensivă sunt doar raportările zilei de astăzi. În realitate, sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate de multe ori ireversibil de efectele acestei pandemii.
  • Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară, cauzele sunt multiple, dar, și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă.

https://www.youtube.com/watch?v=kHTt2zf6nno&t=17s

Sursa: presshouse.ro