Măsurile pentru copii și părinți propuse în programul de guvernare “Economie și fiscalitate” al PSD, pentru alegerile parlamentare

de Stiri Buzau Media

Bani pentru elevi și părinți sau alte promisiuni financiare, în programul de guvernare pe care îl promite PSD pentru 2021-2024, în cazul în care va prelua puterea după apropiatele alegeri generale. Documentul prezentat miercuri, într-o conferință de presă susținută de prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, a fost despre măsuri pe Economie și fiscalitate, fără să spună nimic despre școala în pandemie, despre reforme, despre nevoile profesorilor și elevilor, dar menționează stimulente pentru elevi, impozitare 0 pentru părinții cu venituri mici, indemnizații, vouchere și subvenții pentru credite.

  • Articol editat pentru a preciza că este vorba despre componenta economică a programului PSD, lucru care nu a fost comunicat distinct de la început

Documentul prezentat azi, în cele 32 de pagini ale sale, nu oferă niciun detaliu despre planurile pentru diversele domenii ce intră în atributele guvernării – educație, sănătate, justiție etc – și nu face nicio referire la efectele pandemiei. Totul este legat de împărțit – sau “investit”, cum scrie în material – bani și locuri de muncă.

Școala e atinsă sumar la capitolul “Stimulente financiare pentru salariații cu copii”. Acestea prevăd:

  • Stimulente financiare, acoperite din fonduri UE, pentru elevii care nu au absențe la cursuri
  • Vouchere pentru creșă

Acestor prevederi, la același capitol, li se adaugă alte câteva promisiuni pentru părinți:

  • Dublarea alocațiilor pentru copii (dublare imediată, spune PSD)
  • Majorarea stimulentului de reinserție în muncă pentru părinții cu copii
  • Majorarea indemnizației de creștere a copilului
  • Credite cu dobândă subvenționată de stat
  • Primă pentru conturile de economii pentru copii
  • Bonificație la pensie pentru mame

Același document mai prevede impozit zero pentru salariații cu venituri mici, cu praguri ce cresc pe măsură ce angajatul are mai mulți copii.

Și pe o altă pagină educația mai apare, alături de alte nouă domenii, de la energie și culte la salubrizare, ca destinație pentru bani din Fondul Național de Dezvoltare Locală, pentru care PSD menționază în total alocări sau împrumuturi de 3 miliarde anual.

Sorin Grindeanu a menționat, în conferința de miercuri, că diversele grupuri de lucru din partid vor veni cu detalii despre ce-și propune guvernarea PSD în fiecare domeniu în parte.

Știri despre: ,