Oare s-a întrebat cineva de ce nu pleacă miniștrii USR PLUS din Guvernul Coaliției?

de Stiri Buzau Media

Gabriel Avramescu

Oare s-a întrebat cineva de ce nu pleacă miniștrii USR PLUS din Guvernul Coaliției?

Ghinea, Năsui, Drulă, Mihăilă își pontează zilele de lucru la ministerele Fondurilor Europene, Economiei, Transporturilor, respectiv la ministerul Sănătății, în timp ce colegii domniilor lor, în frunte cu Dan Barna, fac jocurile unei moțiuni pentru căderea Guvernului României.

Sub pretextul că ar fi deranjați doar de premierul Cîțu și nu de întregul cabinet, USR PLUS se ascunde de o întrebare cât se poate de firească. De ce 4 miniștri USR PLUS stau lângă premierul Cîțu și își păstrează portofoliile și astăzi?

Poate pentru că, de fapt, nu toți membrii USR PLUS îl mai susțin pe Dan Barna și nu toți îi agreează acțiunile din ultimele zile. Și până la urmă de ce ar susține o mișcare politică atât de prost gândită cum e alianța cu AUR, un partid extremist, cu care USR PLUS, teoretic, n-ar avea nimic în comun. Sau are?

În tot acest timp, degringolada creată de Dan Barna și de Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, dintr-o ambiție stupidă de a impiedica aprobarea unui program pentru dezvoltarea României, nu face altceva decât să blocheze funcționarea statului în contextul unui conflict politic din interiorul USR și PLUS.

Președintele Klaus Iohannis rămâne susținătorul PNL în ciuda presiunii pe care Barna&Co. o pune pe executiv, iar acest lucru ar trebui să le trezească micilor revoluționari semne de întrebare referitoare la continuitatea acestei formațiuni politice pe scena publică.

Mi-ar plăcea ca USR PLUS să se trezească în al 12-lea ceas și să revină la gânduri mai bune, sau măcar să înceapă curățenia în partid și să rămână doar cu cei cu chef de muncă și cu intenții reale de dezvoltare a României.