Prefectul Silviu Iordache digitalizează Prefectura

de Stiri Buzau Media

După doar 4 luni de la preluarea mandatului, Silviu Iordache face pași importanți în modernizarea sistemului de lucru intern în Instituția Prefectului – Județul Buzău, ținta lui fiind aceea de a eficientiza relațiile cu celelalte instituții din județ și din țară și, totodată de a facilita comunicarea cetățenilor cu instituția pe care o conduce.

De aceea, digitalizarea Instituției Prefectului a urmărit trei direcții :

  1. Utilizarea registraturii electronice care asigură înregistrarea documentelor procesate cu posibilitatea acordării automate a numerelor de înregistrare, distribuirea documentelor către departamentele sau persoanele responsabile și lansarea acestora pe fluxuri de lucru și avizare;
  2. Arhivarea documentelor în format electronic care să asigure disponibilitatea, autenticitatea și accesul rapid și securizat la documente.
  3. Implementarea semnăturii electronice care asigură o securizare mai bună a documentelor semnate.

„ Practic, toate documentele generate la nivelul instituției dar și cele care intră în instituție sunt stocate electronic și primesc un termen de rezolvare ce poate fi urmărit în platformă. Pentru asta am implementat semnătura electronică pentru a facilita circuitul intern al documentelor și scurtarea timpului de răspuns în relația cu celelalte instituții publice. Este un sistem de analiză foarte bun și un sistem de raportare foarte bun, un sistem care îmi atrage atenția atunci când un lucrător din instituție a depășit termenul de rezolvare a unui document. De asemenea, documentele fiind stocate în format electronic, pot fi căutate și identificate foarte rapid”, precizează prefectul Silviu Iordache.

Ne ținem de promisiuni și construim instituții bazate pe valori precum profesionalismul, imparțialitatea, orientarea către cetățean.