Previzibil, deputatul Gabriel Avrămescu a câștigat funcția de președinte al PNL Buzău

Deputatul Gabriel Avrămescu a câștigat detașat și previzibil funcția de președinte al Organizației Județene a PNL Buzău, în cadrul unui scrutin organizat ieri, la patinoarul din Buzău. Alături de Avrămescu, pentru funcția de președinte al PNL Buzău au mai candidat Valeriu Marcu (fostul primar din Berca) și Mircea Ion. După numărătoarea finală a voturilor, Avrămescu a obținut 345 de voturi din cele 351 valabil exprimate.

La Conferința Comitetului de Conducere Județean, în cadrul căruia fost aleasă noua conducere a Organizației Județene a PNL au participat 360 de delegați, din cei 400 așteptați.

Înainte de scrutin, Valeriu Marcu (susținător al premierului Cîțu în bătălia cu Orban de la nivel național) a contestat prezența unor delegați la conferința județeană, precizând că nu ar fi trebuit acceptați colegii care s-au înscris în partid după decembrie 2020.

Noua echipă de la vârful PNL Buzău, votată în cadrul Comitetului de Conducere Județean, este dominată aproape exclusiv de către susținătorii deputatului Gabriel Avrămescu. Mandatul de prim-vicepreședinte strategii politice și comunicare a fost obținut de senatorul Vlad Pufu, președintele ales al Organizației Municipale Buzău a PNL, care a obținut 316 voturi favorabile din cele 360 valabil exprimate. Funcția de prim-vicepreședinte politici publice a PNL Buzău a fost obținută de primarul comunei Scutelnici, Constantin Rusen, cu 257 voturi dintr-un total de 360 exprimate. De asemenea, cei opt vicepreședinți ai PNL Buzău fac parte din grupul lui Avrămescu.

alegeri internegabriel avramescupnl buzau