PSD anunță că va demite Guvernul Orban printr-o moțiune de cenzură „fatală”: PNL a comis un „abuz imens”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a criticat, duminică, faptul că starea de alertă a fost prelungită fără încuviinţarea Parlamentului, acuzând un „abuz imens” din partea Guvernului, informează Agerpres.

În acest context, el a arătat că o consecinţă majoră este faptul că Executivul s-a ales cu o moţiune de cenzură care ”îi va fi fatală”.

„Astăzi se împlinesc cinci zile prevăzute de lege în care Parlamentul se putea întruni, dezbate, modifica şi vota sau nu starea de alertă. PNL a decis să ignore spiritul legii şi a decis doar să informeze Parlamentul despre prelungirea stării de alertă. Acest abuz imens, această nouă bătaie de joc la adresa legii şi a unei instituţii fundamentale cum este Parlamentul României va avea două consecinţe majore. Prima: Guvernul Orban s-a ales cu o moţiune de cenzură care îi va fi fatală şi a doua consecinţă: prin refuzul de a solicita încuviinţarea Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă Guvernul PNL a declanşat starea de haos în România”, a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că guvernanţii au folosit pandemia pentru „a-şi atinge propriile scopuri şi pentru a satisface nevoile clienţilor PNL”.

Romaşcanu a enumerat mai multe „argumente”, printre care faptul că Guvernul are monopolul datelor oficiale şi „refuză obsesiv” să lase informaţii să iasă public şi din alte surse. El a dat ca exemplu faptul că „Guvernul a împiedicat Primăria Capitalei să facă testarea în masă”, dar şi faptul că „epidemiologii care arată realitatea pe care PNL vrea să o mascheze au fost îndepărtaţi”, indicând cazul lui Adrian Streinu-Cercel.

guvernLucian Romascanupnlpsd