Raport de admitere a Comisiei de Muncă a Senatului pentru un proiect de lege, inițiat de senatorul PMP, Dorin Bădulescu, privind modificarea Codului Muncii

de Stiri Buzau Media

Un proiect de lege inițiat de liderul grupului PMP, senator Dorin Bădulescu și de viceliderul grupului PMP, senator Severica Rodica Covaciu ce vizează modificarea Codului Muncii, a primi raport de admitere în cadrul Comisiei de Muncă, Familie și Protecție Socială a Senatului, în cursul zilei de marți. Astfel conform amendamentului adus propunerii legislative privind modificarea Codului Muncii,  este scos termenul de 30 de zile calendaristice în care, salariatul trebuie să depună angajatorului nota de lichidare eliberată de angajatorul locului de muncă anterior. O altă noutate este aceea că în toate cazurile de încetare a contractului individual de muncă, se întocmește de către angajator o notă de lichidare în dublu exemplar.

De asemenea, angajatorul este obligat să elibereze și să comunice angajatului nota de lichidare cu 3 zile lucrătoare înainte de data încetării contractului individual de muncă. Amendamentul la proiectul de lege mai vizează atât ceea ce trebuie să cuprindă o notă de lichidare, cât și unele amenzi pe care angajatul le-ar putea primi în cazul nerespectării obligației de a depune angajatorului nota de lichidare eliberată de angajatorul locului de muncă anterior. Cuantumul amenzii este cuprins între 500 și 1500 de lei.

Demnitarul buzoian a mai anunțat pe pagina sa de Facebook, faptul că le aduce încă veste bună pentru mediatori. ,,(…) în Comisia de Muncă, Familie și Protecție Socială a Senatului s-a emis un raport de admitere pentru un proiect de lege inițiat de subsemnatul împreună cu alți colegi din PMP și care privește modificarea Codului Muncii prin introducerea în legislație a instituției privind nota de lichidare la finalul contractului individual de muncă. După dezbateri, am depus anumite amendamente printre care și posibilitatea medierii eventualelor divergențe ivite cu ocazia întocmirii documentului, amendamente care au fost admise, cu mici modificări” a anunțat senatorul PMP, Dorin Bădulescu.