România și SUA vor colabora pentru implementarea reactoarelor modulare mici (SMR)

de Stiri Buzau Media

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România în parteneriat cu SUA vor colabora pentru implementarea reactoarelor modulare mici (SMR).

”Președintele SUA Joe Biden și Președintele României Klaus Iohannis vor face astăzi un anunț important pentru viitorul energiei din țara noastră! România în parteneriat cu SUA vor colabora pentru implementarea reactoarelor modulare mici (SMR). Cea mai recentă tehnologie nucleară civilă din Europa va fi în România. Pe lângă energie curată, prin intermediul acestui parteneriat se vor crea zeci de mii de locuri de muncă în SUA și în România. Mâine voi pleca pentru a participa la COP26, iar joi alături de Secretarul american al Energiei, Jennifer Granholm, vom finaliza acordul anunțat de cei doi șefi de stat.

În august 2020, NuScale a intrat în istorie drept prima și singura tehnologie de tip SMR care a primit până în acest moment, aprobarea de la Comisia de Reglementare Nucleară din SUA – o etapă crucială în construirea și implementarea acestei tehnologii SMR”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Sursa: news.ro