Romaşcanu îi critică pe liberali: România se îndreaptă cu viteză spre zid iar Cîţu încearcă să ne convingă să privim în partea cealaltă

de Stiri Buzau Media

Purtătorul de cuvând al PSD Lucian Romaşcanu i-a criticat joi seara pe liberali, acuzându-i că întârzie să implementeze măsuri econoice şi că toată creşterea economică de până acum este datorată măsurilor luate anterior de PSD.

„România vine după mai mulţi ani de creştere economică. La preluarea guvernării, liberalii au găsit un stat bine aşezat din punct de vedere economic şi cu un deficit de sub 3% din PIB. Schimbarea guvernului şi criza medicală au afectat enorm economia românească, dar principalul factor al dezastrului ce va urma este lipsa măsurilor economice luate acum.

Au trecut aproape trei luni de la izbucnirea pandemiei, economia a fost aproape închisă, iar măsurile de relansare se lasă aşteptate. IMM Invest, proiectul fanion al guvernului Orban, este un pic prea puţin şi prea târziu. La două luni de la lansare se aprobaseră doar 12 credite, între timp s-au mai deblocat, dar sumele injectate în economie sunt mici, departe de suma necesară”, a explicat Romaşcanu pe Facebook.

Acesta l-a acuzat apoi pe ministrul de Finanţe Florin Cîţu pe motiv că a prezentat un plan de investiţii „ireal”.

„Datoria publică a României a crescut într-un trimestru de criză cât într-un an obişnuit: plus 28 mld. lei faţă de T4/2019. În ritmul de îndatorare curent, datoria statului va trece cu uşurinţă de 45% din PIB la final de an.

Prognoza economiştilor anunţă o criză economică de proporţii. Un deficit de 9% din PIB, o datorie publică de 42-45% din PIB, contracţie economică între 4,5 şi 6,5%, ratingul de ţară este negativ, şomajul creşte alarmant şi se anunţă de 9,4%, iar cursul euro/leu creşte zilnic. Guvernul anunţă investiţii, dar peste două săptămâni.

Planul de investiţii pentru relansarea economiei României este în lucru, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că-l va prezenta peste două săptămâni. Acesta conţine lucrări de infrastructură foarte mari, două autostrăzi, trei spitale şi un aeroport.

Mai exact, liberalii au în vedere începerea construcţiei autostrăzii Sibiu – Piteşti, a autostrăzii Comarnic – Braşov, extinderea Aeroportului Otopeni, construcţia Spitalelor Regionale şi construirea Sistemului Naţional de Irigaţii. Planul de investiţii propus de Cîţu pare ireal dacă privim cifrele de mai sus. Tot acest proiect pe care Guvernul PNL îl va aduce în atenţia publicului este doar un vehicul electoral pentru alegerile ce vor urma.

România se îndreaptă cu viteză spre zid, iar Florin Cîţu încearcă să ne convingă să privim în partea cealaltă”, a conchis social-democratul.

Sursă: adevarul.ro

Știri despre: ,