Veste extraordinară pentru mulți români, din țară și străinătate: senatorul Constantin Popa supune dezbaterii publice o propunere de interes major.

de Stiri Buzau Media
constantin_popa

constantin_popaPornind de la realitățile îngrijorătoare din sistemul medical buzoian, senatorul Constantin Popa vine cu o nouă propunere: este vorba despre inițierea imediată a unor  dezbateri publice, de interes major, pentru găsirea unor soluții de stimulare a practicării unor meserii de înaltă calificare  în țara noastră.

 „Vorbim, în principal, despre  situația medicilor, a asistenților medicali,  despre It-iștii și specialiștii din alte domenii importante de activitate,  dar nu neglijăm nici muncitorii și personalul necalificat care pleacă din țară. Este un moment crucial, când nu mai putem să asistăm impasibili cum ne pleacă tot ceea ce a creat țara asta mai bun din punct de vedere al educației și specializării. Avem ca exemplu ample acțiuni prin care s-au construit lucruri mărețe în România, gen “dați  un leu pentru Ateneu”, sau subscripția publică de ridicare a Palatului Comunal, ceea ce reprezintă un precedent bun pentru noi toți”, a declarat senatorul Constantin Popa.

 În același context, senatorul Popa a anunțat că așteaptă deja propuneri din partea sociatății civile și nu numai, prin care să se găsească modalitățile de stimulare financiară față de cei care muncesc departe de țară, ca o manifestare majoră a solidarității românești.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns