VIDEO: Conferința internațională ,,O nouă Europă Centrală – 100 de ani de la crearea primului sistem defensiv regional”

de Stiri Buzau Media

Constantin Toma

Dragi buzoieni,

De trei zile se desfășoară la Buzău, conferința internațională ,,O nouă Europă Centrală – 100 de ani de la crearea primului sistem defensiv regional”, cu participarea unor mari personalități ale domeniului istoriei, din țară și străinătate.

Primăria Municipiului Buzău este partener al acestei conferințe, alături de domnul general Dragoș – Dumitru Iacob, comandantul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, Fundația ,,Mareșal Alexandru Averescu” și Institutul de Studii Politice de Apărare și Istorie Militară.

Anul trecut, Buzăul a fost singura instituție din România, care a sărbătorit, așa cum trebuie, 100 de ani de la Tratatul de la Trianon, 4 iunie 1920.

Buzăul încearcă să devină un oraș mare și prin punerea în valoare a moștenirii noastre istorice!

Dragi buzoieni, cu prilejul acestei conferințe, s-a deschis la Vila Albatros din Parcul Marghiloman, o expoziție rară, cu documente istorice, în prim plan fiind chiar Tratatul de la Trianon, în original, exemplar unic dat Guvernului României în 1920.

Cu această ocazie, de vineri 24 septembrie până duminică 26 septembrie, vă invit să vizitați această expoziție, la Vila Albatros, în intervalul orar 09:00 – 19:00.

 

https://www.facebook.com/constantintoma.ro/videos/554290105687926

 

Știri despre: