Doar un sfert din populația județului, vaccinată anti-Covid cu două doze

de Stiri Buzau Media

Vaccinarea continuă în ritm de melc, la Buzău, iar rata de imunizare a populației se menține la un nivel îngrijorător. În cele zece luni de la debutul campaniei de imunizare, puțin mai mult de 100.000 de buzoieni, adică doar un sfert din populația județului, s-au vaccinat anti-Covid, cu ambele doze.

Primul loc la imunizarea anti-COVID este municipiul Buzău, cu un procent de 37,49%, urmat de municipiul Râmnicu Sărat cu o rată de 26,81%.

În restul orașelor din județ, Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele, rata de imunizare se situează sub procentul înregistrat la nivel județean. La Nehoiu rata este de 23%, iar în Pătârlagele și Pogoanele câte 21%.

Clasamentul comunelor este deschis de Berca, cu o rată de vaccinare de peste 32%. În top mai sunt comunele Florica cu 31,97% și Padina cu 29,16%.

În schimb la coada clasamentului este comuna Vâlcelele, o localitate în care rata de vaccinare este de 3,79% adică de aproape zece ori mai mică decât în Berca.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat cu prima doză 529 de buzoieni, alți 1.117 primind a doua doză.

 

Știri despre: ,