Lupta împotriva tuberculozei continuă. Ministerul Sănătății va primi peste 4 milioane euro, pentru controlul acestei afecțiuni

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: MS
Sursa foto: MS

Ministerul Sănătății va primi în următorii 3 ani, de la Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei peste 4,3 milioane de euro pentru implementarea mai multor măsuri care vizează controlul tuberculozei în România, dar și achiziția unei părți din medicamentele utilizate în tratamentul pacienților cu tuberculoză multidorg rezistentă (MDR). Rezultatele ultimilor ani demonstrează o ameliorare a indicatorilor epidemiologici specifici bolii în țara noastră, urmare a derulării mai multor programe naționale și internaționale de combatere a acestei afecțiuni.

Cu banii primiți de la Fondul Global, va fi evaluată și revizuită Strategia Națională de Control a Tuberculozei în România 2015 — 2020, dar și extinsă până în 2025. De asemenea, va fi revizuită legislația națională pentru achiziția de medicamente și teste de diagnostic în vederea simplificării și debirocratizării procedurilor. În premieră, va fi elaborat Planul de bază pentru lanțul de aprovizionare și va fi definită metodologia pentru gestionarea stocurilor și estimarea nevoilor de medicamente și teste de diagnostic. Anul viitor va fi realizat un proiect pilot care va avea la baza noua metodologie.

Știri despre: , ,