Mai multe viroze și pneumonii descoperite la Buzău, din cauza Covid

Teama de Covid a sporit numărul buzoienilor care au fost diagnosticați cu pneumonie, în octombrie și noiembrie.

Dacă anul trecut Direcția de Sănătate raporta la Buzău 1.657 de pneumonii, în această toamnă au fost înregistrate 2.110 de cazuri. Aceasta înseamnă că anul 2021 a adus un plus de peste 450 de persoane bolnave, multe dintre ele având nevoie și de internare. Cei mai mulți care au răcit și au ajuns la spital în ultimele două luni au fost bătrânii de peste 60 de ani.

Specialiștii consideră că această creștere se datorează faptului că oamenii au mers la medic la primele simptome de frica infecției cu SARS-CoV-2. Astfel au putut fi luat în evidență un număr mai mare de persoane cu diferite probleme respiratorii.

Autoritățile sanitare au însă și vești bune. Primele luni ale sezonului rece nu au adus la Buzău nicio gripă, iar răcelile ușoare sunt mai puține, decât în perioada similar a anului trecut.

Pentru că sezonul rece este abia la început, iar în plină iarnă se așteaptă și un nou val pandemic, epidemiologii recomandă și vaccinare antigripală astfel încât să se evite, pe cât posibil, ca o persoană să dezvolte ambele boli în același timp, respectiv gripă și COVID.

 

raceli