Vaccinarea trebuie intensificată în peste 20 de localități buzoiene

de Stiri Buzau Media

 

Ritm, în continuare, scăzut al vaccinării împotriva Covid 19, în județul Buzău. În prezent, puțin peste 100 de persoane se imunizează zilnic, în condițiile în care la începutul campaniei de imunizare în centrele de vaccinare veneau și 1.000 de persoane pe zi.

Cu toate acestea, în județul Buzău nu mai există nicio localitate în care rata de vaccinare să fie mai mică de 5 la sută. Potrivit  Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), localităţile în care s-au vaccinat cei mai puţini buzoieni sunt Râmnicelu, cu o rată a vaccinării de doar 6,36 la sută, Bisoca, unde 6,96 la sută din locuitorii comunei s-au vaccinat cu cel puţin o doză şi Brăești, unde rata de vaccinare este de 6,84 la sută.

De asemenea, în judetul Buzău rata vaccinării depăşește 20 la sută doar în trei unități administrativ-teritoriale. Este vorba despre municipiul Buzău, unde accesul la vaccin a fost mult mai facil comparativ cu multe dintre localitățile rurale. Aici, rata de vaccinare este de 28,93 la sută, municipiul fiind în zona verde. Celelalte două unități administrativ-teritoriale care se află în zona verde şi depăşesc 20 la sută în privinta ratei de vaccinare împotriva Covid-19 cu cel puțin o doză sunt Berca (cu 23,25 la sută locuitori vaccinați) şi Padina (cu 20,29 la sută persoane vaccinate).

De asemenea, în județ sunt foarte multe localități în care, chiar dacă au ajuns echipele mobile pentru a imuniza locuitorii, aceştia nu s-au prezentat în număr mare, motiv pentru care rata de vaccinare nu depăşește acum 10 la sută. Este cazul a 17 localități buzoiene, care se află în zona portocalie și unde autoritățile trebuie să găsească o soluție pentru a mări numărul persoanele vaccinate împotriva Covid-19, reducând astfel şi riscul răspândirii virusului şi a noii tulpini, Delta.

Localitățile unde trebuie intensificat, cu precădere, ritmul de vaccinare sunt Bisoca (6,92 la sută), Buda (7,42 la sută), Vâlcelele (9,80 la sută), Cochirleanca (8,21 la sută), Largu (8,77 la sută), Glodeanu Sărat (7,79 la sută), Glodeanu Siliştea (9,59 la sută), Râmnicelu (6,36 la sută), Ţinteşti (8,03 la sută), Calvini (8,17 la sută), Vipereşti (8,20 la sută), Odăile (8,95 la sută), Brăești (6,84 la sută), Lopătari (7,24 la sută), Blăjani (8,91 la sută), Racovițeni (7,86 la sută) şi Scorţoasa (8,56 la sută).

Tocmai pentru a revigora campania de vaccinare împotriva Covid 19, autoritățile vor să acorde beneficii pentru cei care se hotărăsc să se imunizeze. Astfel, persoanele care se vor vaccina de acum încolo vor primi tichete de masă și vor participa la o tombolă. Voucherele vor fi în valoare de 100 de lei și se vor acorda după schemă completă de vaccinare. Loteria vaccinării va fi după modelul Loteriei bonurilor fiscale, organizată de ANAF.

 

Știri despre: ,