14 ani de la tragedia de la Mihăilești! 24 mai, cea mai neagră zi din istoria pompierilor buzoieni

Sursa foto: Arhivă

Pe data de 24 mai 2004, la ora 5:50 în comuna Mihăilești, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie în urma accidentului unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Bilanțul victimelor arată că au fost 18 morți (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului TV Antena 1) și 13 răniți grav.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă. În semn de cinstire şi preţuire a memoriei celor şapte eroi pompieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău va organiza astăzi, începând cu ora 10:00, o manifestare comemorativă la monumentul închinat acestora din localitatea Mihăileşti.

Totodată, pe platourile fiecărei subunităţi de pompieri din județ va fi ţinut un moment de reculegere, timp în care semnalele luminoase şi sirenele autospecialelor de intervenţie vor da onorul  aducând un omagiu celor care au fost: maior post mortem – Mihalache Doru-Mihai, sublocotenent post mortem – Necula Romeo, sublocotenent post mortem – Manta Valentin Cezar, sublocotenent post mortem – Jianu Nicolae, sublocotenent post mortem – Stan Silviu, sublocotenent post mortem – Medeleanu Georgian, sublocotenent post mortem – Oprea Florentin Valentin.

exploziemihailestitragedie