Accident mortal azi-noapte pe Drumul Național 10, pe raza localității Sătuc

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Arhiva
Sursa foto: Arhiva

UPDATE: Bărbatul care și-a ucis nepoata în accidentul produs pe raza localității Sătuc a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Un șofer a pierdut controlul mașinii, a intrat într-o țeavă de gaze, după care s-a răsturnat. Autoturismul a părăsit drumul chiar în dreptul unei stații GPL. În urma teribilului accident, o fetiță de 11 ani a murit, cadavrul ei fiind găsit în afara mașinii, la câțiva metri distanță. După ce a produs nenorocirea, șoferul s-a făcut nevăzut fără să-i pese că a lăsat în urma sa, un copil fără viață. Victima ce era sumar îmbrăcată a fost identificată ca provenind dintr-o familie de rromi, cu opt copii, din Cândești. La locul tragediei au acționat și pompierii, având în vedere că existau scurgeri de gaze din conducta ruptă. De dimineață, poliţiştii au reuşit să dea de urma bărbatului care a provocat tragedia. Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, din Greceanca, ce se urcase la volan fără să dețină permis de conducere dar și băut, fiind găsit cu o concentraţie alcoolică de 0.11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ancheta polițiștilor a mai scos la iveală detalii incredibile care arată inconștiența tânărului. Ei au stabilit că, în mașina condusă de bărbat, se mai aflau încă trei copii pe lângă fetița decedată. Acesta împreună cu micuții a plecat în localitatea Berca la un magazin non stop să cumpere dulciuri. După ce a provocat nenorocirea, bărbatul i-a dus pe ceilalți trei nepoți cu vârste între 5 și 9 ani, acasă la aproape 2 km de locul tragediei. Nu i-a spus mamei micuților decât că a avut accident și că fata a fost luată de ambulanță. Bărbatul care și-a ucis nepoata azi-noapte a fost reținut de polițiști. El a ajuns în fata procurorilor pentru a fi audiat. Pe numele său a fost deschis dosar penal pentru comiterea a trei infracțiuni: omor din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului.