Ample acțiuni ale polițiștilor, mascaților și jandarmilor buzoieni, pe raza comunelor Vipereşti, Cislău, Calvini şi Cătina

Polițiștii din Pătârlagele și Cislău, alături de o grupă din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi au organizat şi executat recent o acţiune cu efective mărite, pe raza comunelor Vipereşti, Cislău, Calvini şi Cătina. Activitatea a urmărit prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, a infracţiunilor comise cu violenţă, a activităţilor comerciale ilicite, totodată desfăşurându-se activităţi pentru sancţionarea şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie. S-a acționat în zone prestabilite de pe raza comunelor vizate şi au fost instituite filtre rutiere, pe principalele artere de circulaţie pentru supravegherea traficului rutier.

Astfel, poliţiştii au efectuat controale în 14 unităţi de alimentaţie publică, ocazie cu care le-au reamintit angajaţilor obligaţiile ce le revin în ceea ce priveşte servirea cu băuturi alcoolice a minorilor sau persoanelor aflate în stare de ebrietate. Au fost legitimate aproximativ 60 de persoane, cu privire la 11 dintre acestea fiind efectuate verificări suplimentare în bazele de date, iar poliţiştii rutieri au oprit pentru control peste 30 de autovehicule. Au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, nouă la Legea  pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi paisprezece pentru nereguli constatate la circulaţia pe drumurile publice.

actiunijandarmimascatipolitisti