Apel către șoferii care tranzitează județul să respecte restricţiile de circulaţie temporare

de Stiri Buzau Media

Poliţiştii buzoieni fac apel către conducătorii auto să-şi planifice din timp călătoria şi să respecte restricţiile de circulaţie temporare, care sunt în vigoare pe raza judeţului Buzău. Ei atrag atenția că pentru nerespectarea acestor normele legale 30 de permise de conducere au fost reţinute şi 300 de sancţiuni au fost aplicate în doar 3 luni.

Pe raza judeţului Buzău sunt în vigoare mai multe restricţii temporare de circulaţie, iar în urma activităţilor curente desfăşurate de poliţişti în perioada martie – iunie 2018 pentru asigurarea fluenţei traficului şi siguranţei participanţilor la trafic. Astfel, în judeţ, circulaţia rutieră este oprită pe podul Mărăcineni, situat pe DN2 E85, la ieşirea din municipiul Buzău către Râmnicu Sărat, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie. Traficul rutier se desfăşoară însă pe podul nou, prevăzut cu câte o bandă pe sens, circulaţia fiind dirijată prin semafoare.

De asemenea, pe acest pod, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate exclusiv transportului de persoane, este restricționată în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după cum urmează:

  • vineri între orele 10:00 – 22:00;
  • sâmbătă între orele 08:00 – 18:00;
  • duminică între orele 12:00 – 22:00.

Circulaţia pe D.N. 10 (Buzău către Braşov), este restricționată la  km. 82+650 m şi km. 86+340 m(viaductul „Giurca”) pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, ca urmare a alunecărilor de teren produse în zonă şi a degradărilor succesive intervenite la partea carosabilă. Totodată, circulaţia pe D.J. 204 C(Vintilă Vodă – Bisoca), este restricţionată  de la km. 60 până la km. 84 +500m pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, ca urmare a degradărilor succesive intervenite la partea carosabilă.

De asemenea, începând cu data de 15.06.2018 circulaţia rutieră pe D.J. 204 M (Mânzăleşti – Bisoca),  va fi restricţionată  de la km. 0 până la km. 10 pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone. Având în vedere aceste aspecte, poliţiştii rutieri atrag atenția conducătorilor auto:

  • să-şi planifice din timp călătoria;
  • să se intereseze cu privire la traseul ales / variantele ocolitoare şi în condiţiile unui trafic aglomerat;
  • să dea dovadă de calm şi politeţe rutieră;
  • să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren.

Trebuie evitată efectuarea depăşirilor care, în aceste condiţii, se dovedesc extrem de periculoase, iar pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident! Informaţii suplimentare privind situaţia traficului rutier pot fi obţinute de la Centrul INFOTRAFIC din cadrul I.G.P.R. , la adresa www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.