Aproape 400 de elevi din județ nu s-au înscris la Bacalaureat

de Stiri Buzau Media

 După vacanţa semestrială, elevii din ultimul an de liceu vor începe examenul de Bacalaureat. Săptămâna trecută s-au finalizat înscrierile şi, în mod surprinzător, numărul celor care şi-au exprimat intenţia de a susţine examenul de Bacalaureat, este considerabil mai mic decât cel al elevilor aflaţi acum în clasa a 12. Datele Inspectoratului Şcolar Judeţean, indică faptul că aproximativ 400 de elevi nu vor susţine probele de evaluare a competenţelor, şi, implicit nici pe cele scrise, programate în vară.

[bs-quote quote=”În acest moment, pe băncile în clasa a-XII-a avem un număr de 3309 elevi. S-au înscris 3187 în total, dar din promoția curentă, 2913 s-au înscris, deci am avea cumva aproximativ 400 de elevi care au optat să nu se înscrie la examenul de Bacalaureat.” style=”default” align=”center” author_name=” profesor Nela Wamsiedel” author_job=” inspector general adjunct IŞJ Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

La sesiunea din acest an s-au înscris însă, peste 200 de absolvenţi de liceu din promoţiile anterioare. Luni, pe 12 februarie, elevii vor susţine probele de evaluare a competenţelor, prima fiind cea de comunicare orală în limba română. Urmează competenţele digitale, ultima probă susţinută în luna februarie fiind cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internatională., Probele scrise sunt programate în luna iunie, conform calendarului examenului de Bacalaureat.

Știri despre: , ,