Aproximativ 200 de poliţişti se vor afla în stradă, de Florii

de Stiri Buzau Media

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a luat măsuri ca efectivele din subordine să contribuie, alături de ceilalţi factori cu responsabilităţi în domeniu, la menţinerea ordinii publice pentru duminică, 21 aprilie, atunci când se sărbătoreşte Intrarea Domnului în Ierusalim – Floriile. Astfel, aproximativ 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, investigarea criminalităţii economice şi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale se vor afla în stradă, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare menţinerii climatului de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători. Totodată, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie, în zonele şi la orele cu trafic intens. Nu vor fi lăsate nesupravegheate nici drumurile judeţene, respectiv drumurile de acces către zonele de agrement, principala misiune a poliţiştilor cu atribuţii pe linie rutieră constând în identificarea şi sancţionarea neregulilor care pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea, poliţiştii rutieri fac apel la conducătorii auto să îşi planifice din timp deplasările şi să se informeze cu privire la traseul ales şi condiţiile de drum.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost constituite şi rezerve de intervenţie, gata să acţioneze, dacă situaţia va impune. Pentru ca Sărbătoarea Floriilor să nu fie umbrită de evenimente neplăcute, poliţiştii buzoieni vă recomandă ca, atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, să nu purtaţi ostentativ obiecte de valoare ce ar putea să atragă atenţia celor certaţi cu legea, iar dacă plecaţi de acasă să luaţi măsuri corespunzătoare de asigurare a locuinţelor. Asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor, chiar dacă vă îndepărtaţi de maşină pentru timp foarte scurt.

Adolescenţii sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi cu cine se împrietenesc, iar în discuţiile purtate să nu dezvăluie situaţia materială pentru a nu deveni, din „prieteni” – victime.  Nu în ultimul rând, conducătorii auto care vor pleca la drum trebuie să spună „NU” alcoolului, să îşi păstreze calmul în trafic, să circule prudent şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie. Poliţiştii rutieri buzoieni recomandă conducătorilor auto să nu conducă în stare de oboseală şi îi sfătuiesc să alterneze perioadele de conducere cu pauze atunci când călătoresc pe distanţe mari.

Știri despre: , , ,