Astăzi încep înscrierile la școală!

De astăzi, părinții copiilor care intră la şcoală, din toamnă, pot depune dosarul de înscriere.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, perioada de înscriere în invățământul primar va dura o lună. Părinții pot depune cererile tip şi actele necesare direct la şcoală sau le pot transmite unităților de învătământ prin e-mail. Cine nu este hotărât sau nu prinde loc în această etapă, se poate înscrie în a două etapă, la sfârşitul lunii mai.

O altă noutate îi vizează pe copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie 2021. Aceştia nu vor mai avea nevoie de evaluare psihosomatică, fiind suficientă recomandarea de la grădiniță. Excepție vor face copiii care n-au frecventat grădinița sau care se întorc din străînătate. Pentru înscriere la clasa pregătitoare părinții vor avea nevoie şi de avizul medicului de familie.

Validarea cererilor de înscriere depuse se va face până pe 20 mai. Dosarul de înscriere trebuie să contină o cerere tipizată, actele de identitate ale părinților şi copilului, avizul medicului de familie şi carnetul de vaccinare al copilului. Repartizarea în clase se va face în ordinea alfabetică.

La Buzău, potrivit programei şcolare pentru anul şcolar 2021-2022, întocmită de Inspectoratul Şcolar Judetean, în județ vor fi disponibile 179 clase, față de 182 câte au fost înființate în primăvara anului trecut.

Mai precis, pentru anul şcolar 2021-2022, în județul Buzău, sunt doar cinci clase de Step by Step, cu una mai puţin ca anul trecut, la Şcoala nr.11, din municipiul Buzău, dar şi două clase în minus, la învățământul primar tradiţional.

Cele mai multe clase, 39, sunt în municipiul Buzău, 14 în municipiul Râmnicu Sărat, zece în oraşe, restul fiind în mediul rural. Reprezentanții Inspectoratului Şcolar Buzău spun, însă, că este posibil că şi anul acesta să fie suplimentat numărul de clase anunțat inițial.

eleviinscrieri elevi la scoalascoala