Bacalaureat – sesiunea iunie-iulie 2015: astăzi, probele obligatorii în funcție de profil

de Stiri Buzau Media

bacalaureatMiercuri, 1 iulie, se desfășoară probele scrise obligatorii ale profilului școlar al liceului absolvit.

Absolvenții de clasa a XII-a susțin astăzi probele obligatorii scrise, matematica sau istoria.

Proba scrisă la matematică o dau elevii absolvenți ai liceelor cu profil Matematică-Informatică, Tehnologic, Pedagogic, Științele Naturii.

Elevii trebuie să rezolve trei subiecte obligatorii,din programa școlară. Punctajul se face în funcție de cât și cum au rezolvat subiectele.

Baremul de rezolvare va fi publicat în cursul zilei de azi, pe edu.ro, începând cu orele 15.00.

Ca și la celelate materii, subiectele la istorie au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în conformitate cu programa școlară.

Pe edu.ro se vor puplica astăzi, după orele 15.00, punctajele pentru fiecare subiect în parte.

În acest an, la sesiunea din vară, iunie-iulie 2015, s-au înscris, conform Ministerului Educației, 168 945 de absolvenți.

Examenele au început pe data de 8 iunie 2015 cu probele orale și de competențe,care s-au încheiat pe 26 iunie. La acetea s-au primit calificative, care nu pot influența notarea finală, dar sunt absolut necesare pentru participarea la proba scrisă. Cine nu a rezolvat problemele propuse sau a absentat, nu poate intra la examenul scris.

Lucrările scrise de la Bacalaureat se susțin în 520 de centre de examinare și vor fi corectate în 146 de centre de evaluare. Ca o noutate, în acest an, lucrările scrise se vor corecta în alte centre decât în cele de reședință.

Președintele FSLI, Simion Hancescu, afirmă că “ o supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului și această procedură propusă vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susțin examenul de bacalaureat. “

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate vineri, 10 iulie 2015,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns