Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” reînvie poveștile „generației cu cheia de gât”

Un proiect inedit inițiat de Secția pentru Copii a Bibliotecii Județeane „V. Voiculescu” a fost demarat începând de la 1 februarie.

Sub titlul  „Povești uitate ale copilăriei printre blocuri”, proiectul este o invitație pentru copiii de astăzi și părinții lor la o călătorie în timp, pentru a (re)descoperi acele povești care au înfrumusețat copilăria „generației cu cheia de gât”.

Intenția noastră, prin acest proiect, este să readucem în prim plan povești și cărți ce nu s-au reeditat în ultimii 20 de ani dar disponibile în colecțiile bibliotecii, povești cu subiect interesant, atractiv, cu morală. Astfel, în fiecare zi de luni, din 1 februarie, timp de 12 săptămâni, pe pagina de Facebook a bibliotecii postăm o scurtă recenzie pentru povestea săptămânii, o imagine cu coperta cărții dar și trimiteri la alte titluri care ar putea fi interesante - declară Iulia Irimia, bibliotecar Secția Copii

Astfel, părinții sunt provocați să redescopere cu ochii maturității poveștile copilăriei lor și să le arate propriilor copii, transmițându-le mai departe generației viitoare. Până acum, au fost (re)aduse în atenția publicului povești precum „Înfoiat și Împăunat” (1986) de Radka Alexandrova, „Povestea Califului Barză” de Wihelm Hauff și Gerhard Lahr, „Omuleț” (1989) de Victor Eftimiu și vor urma și altele.

Cititorii sunt invitați să posteze pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” un comentariu despre o poveste care a fost reprezentativă pentru copilăria lor, cât și sugestii și impresii despre acest proiect.

Proiectul

Suntem nevoiți să ne reinventăm permanent. Pandemia, mutarea în spațiu actual ne-a făcut să căutăm alte mijloace, activități sau forme diferite, care să atragă publicul spre lectură, dar nu trebuie să-i uităm niciodată pe copii - declară Sorin Burlacu, directorul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”

 

Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu