Bugetarii nu vor primi nici în 2019 tichete sau indemnizații de vacanță

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: avocatnet.ro

Bugetarii nu vor primi, nici în 2019 (la fel ca în 2018), anumite beneficii precum premii, indemnizații de hrană sau indemnizații de vacanță. De asemenea, nu vor putea beneficia nici de bilete de valoare, iar munca suplimentară nu va putea fi compensată decât prin zile libere. Astfel reiese dintr-un proiect de act normativ care ar putea fi adoptat săptămâna aceasta.

Sursa foto: avocatnet.ro

Neacordarea beneficiilor menționate mai sus și păstrarea aceleiași modalități de compensare a muncii suplimentare exclusiv prin timp liber este prevăzută într-un Proiect de ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, care este disponibil pe site-ul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. Acest proiect prelungește situația de anul trecut, unde beneficii precum cele menționate anterior nu au fost acordate, la fel cum acum pare că nu se vor acorda nici în 2019. De asemenea, în cazul muncii suplimentare, nu exista decât posibilitatea compensării acesteia prin timp liber. În concret, care sunt beneficiile care nu vor fi acordate, conform proiectului de ordonanță de urgență menționat anterior? Conform acestuia, va fi vorba de următoarele:

  • bilete de valoare;
  • premii;
  • indemnizația de hrană și
  • indemnizația de vacanță.

Spre deosebire de anul trecut, nu va mai fi vorba de tichete cadou, ci de bilete de valoare. n același timp, acordarea unor beneficii nu va fi total interzisă. De exemplu, anumite premii pentru profesori care au obținut distincții la concursuri internaționale nu vor fi complet interzise. La fel, în cazul indemnizației de hrană, vor exista categorii de bugetari care o vor primi. Astfel, în cazul angajaților din sistemul sanitar, de exemplu, cei care au beneficiat în 2017 de astfel de indemnizații, vor beneficia și în 2019.

Atenție! Pentru a deveni obligatoriu, proiectul de ordonanță trebuie adoptat de guvern și publicat în Monitorul Oficial, abia de atunci producându-se modificările menționate în cadrul acestui articol.