Buzăul sub asaltul repetat al mascaților! Percheziții în masă în județ, în mai multe dosare de evaziune fiscală și spălare de bani

Județul Buzău a fost joi, sub asediul polițiștilor în mai multe dosare de evaziune fiscală și spălare de bani, unde prejudiciul total se ridică la 2.316.000 de lei. O primă acțiune a mascaților a  avut loc  într-un dosar de evaziune fiscală, în domeniul construcţiilor. Astfel, polițiștii bucureșteni, cu sprijinul mascaților și a inspectoratele de poliție județene Vâlcea şi Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Arad, Olt, Vâlcea, Buzău şi Prahova şi 12 mandate de aducere,  într-un dosar de evaziune fiscală, în domeniul construcţiilor.

Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că bănuiţii ar fi înregistrat cheltuieli fictive în scopul diminuării masei impozabile, producând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în cuantum de 316.000 de lei. Persoanele implicate au fost duse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţia Sectorului 2. Tot în cursul zilei de joi, Buzăul a fost din nou ,,călcat” de mascați în cadrul unor dosare de evaziune fiscală și spălare a banilor, cu prejudiciu de peste 2.000.000 de lei. La acțiuni au participat polițiști din Bistrița-Năsăud, de la inspectoratele de poliție județene Iași, Galați, Buzău și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și jandarmi.

Astfel, în perioada 11-17 ianuarie, în cadrul a două dosare de natură economică, instrumentate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Bistrița Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au fost desfășurate două acțiuni de prindere în flagrant delict și 32 de percheziții domiciliare, în județele Bistrița-Năsăud, Galați, Iași, Buzău și în municipiul București. Perchezițiile au fost efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, spălare a banilor, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

,,Din cercetările efectuate în cauză, a rezultat faptul că, în perioada 2015-2017, mai multe persoane ar fi comercializat facturi cu un caracter fictiv, ajutând astfel cumpărătorii să se sustragă de la plata taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 2.150.000 de lei. Astfel, doi bărbați au fost surprinși în flagrant delict de către polițiști, în timp ce încercau să comercializeze facturi cu un caracter fictiv, reprezentând operațiuni nereale, contra unor sume de bani. Față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați instanței, care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălarea banilor, complicitate la delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată” se menționează în comunicatul Poliției Române. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate documente de evidență contabilă și alte categorii de înscrisuri și au fost puse în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele fiind duse la audieri.

evaziune fiscalaperchezitiispalare de bani