Buzăul, vizat de mascați într-un dosar privind infracţiuni economice, cu un prejudiciu de 500.000 de euro

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice efectuează 67 de percheziţii, în 11 județe, printre care și Buzăul, la sedii de firme și la 40 de administratori bănuiți de infracţiuni economice, cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

Poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române și cei din Maramureș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, efectuează astăzi 67 de percheziţii domiciliare, în județele Buzău,Maramureș, Bistrița-Năsăud, Iaşi, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Mureş și Vaslui. Potrivit comunicatului emis de IGPR ,,percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.”

În urma cercetărilor effectuate de polițiști a reieșit că, în perioada 2014 – 2015, 40 de persoane, reprezentanţi ai 53 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 500.000 de euro.

 

infractiuni economicemascatipercheziti