Buzoienii care s-au vaccinat după 1 septembrie primesc tichetele de 100 de lei

de Stiri Buzau Media

Buzoienii care s-au vaccinat anti-COVID, începând cu 1 septembrie, pot intra în posesia tichetelor în valoare de 100 de lei oferite de stat.

Ieri, Direcția de Sănătate Publică a început deja distribuirea tichetelor în centrele de vaccinare și la aproape 40 de medici de familie, care au vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2. Conform reprezentanților DSP Buzău, până la sfârșitul săptămânii vor fi distribuite toate tichetele.

Săptămâna trecută, Direcția de Sănătate Publică Buzău a primit o nouă suplimentare de buget pentru tichetele care sunt acordate celor vaccinați cu schema completă. Este vorba despre un număr total de 9.560 de tichete.

Potrivit legii, toți românii care s-au vaccinat după 1 septembrie sunt eligibili să primească 100 lei pentru  decizia imunizării. Această alocație de hrană în valoare de 100 lei este sub forma a cinci tichete de masă, fiecare tichet în valoare de 20 lei.

Un pacient este considerat vaccinat complet dacă s-a imunizat cu două doze din vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau cu doza unică din serul Johnson & Johnson. Persoanele care s-au vaccinat cu doza booster nu primesc aceste tichete.