Buzoienii de la sistemul centralizat vor primi căldură de la RAM Termo Verde într-o lună

 

Buzoienii care mai sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire din municipiu vor primi căldură în mai puțin de o lună, dar, foarte probabil, la prețuri mai mari.

Reprezentanții societății de termoficare, RAM Termo Verde, spun că din cei 5.000 de abonați pe care îi avea inițial, societatea a mai rămas cu circa 4.000 de abonați. Unul dintre cei mai mari clienți ai RAM Termo Verde, Primăria Buzău, se va debranșa și ea de la sistemul centralizat de încălzire, Palatul Comunal urmând a fi încălzit cu o centrală proprie.

Din păcate, pentru buzoienii care mai primesc căldură în sistem centralizat, veștile privind prețul gigacaloriei nu sunt deloc bune. Mai exact, noul tarif în această iarnă va urca până la 880 lei, cu TVA, ceea ce înseamnă o creștere cu 300 de lei față de tariful din ultimii ani.

În iernile trecute, tariful pentru o gigacalorie era de 577 lei, cu TVA, însă populația plătea doar 300 de lei, restul din tariful inițial fiind subvenționat de Primărie.

Datele cu noul tarif și cu subvenția acordată de Primărie vor fi dezbătute de Consiliul Municipal Buzău pe 27 septembrie.

 

incalzire centralaRAM TermoVerde