Campania „Nu agresați cadrele medicale”, lansată vineri și la Buzău

de Stiri Buzau Media

protest_medici_23641300Vineri, municipiul Buzău va fi gazda unei dezbateri în cadrul campaniei „Nu agresați cadrele medicale”, lansată la începutul acestei luni de Federația SANITAS. Obiectivul principal al acestei acțiuni este adoptarea unui act legislativ care să apere corpul medical și care să descurajeze violența de orice natură – fizică sau verbală.

La conferința care se va desfășura în sala de ședințe a Spitalului Județean Buzău vor participa managerul acestei unități sanitare, reprezentanți ai autorității statului și ai organizațiilor profesionale, reprezentanți ai Biroului Executiv al Federației Sanitas din România.

Motorul care a aprins această campanie a fost un nefericit eveniment de la Spitalul Elias, când două asistente au fost agresate fizic de un pacient al secției de neurologie. „Ne-am dat seama că am ajuns la limita suportabilității. (…) Avem nevoie de dezbateri în așa fel fel încât să fim siguri că la finalul primei etape a campaniei vom avea un tablou complet în așa fel încât cei care ne-au promis că ne vor sprijini să scoată un proiect legislativ în așa fel încât să ne putem proteja mult mai bine colegii, să conștientizăm pacienții că suntem oamenii care pun suflet și să încercăm în condițiile actuale să facem tot ce depinde de noi”, a declarat președintele SANITAS, Marius Sepi la lansarea campaniei.

Studiile recente au arătat ca aproximativ 85% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de muncă, iar 10,2% este agresat fizic. Timpul de așteptare sau refuzul de a accepta diagnosticul pus sunt doar două dintre motivele pentru care angajații din sistem sunt agresați (studiul este realizat de Colegiul Medicilor București în 2015).

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns