Canicula care s-a abătut asupra Buzăului nu afectează recoltele

de Stiri Buzau Media

 

Culturile din județul Buzău, rămase pe câmp, nu vor avea de suferit din cauza secetei, chiar dacă ploile vor lipsi. Este părerea specialiștilor din agricultură care precizează că județul nu se va confrunta cu secetă, deoarece în perioada martie-mai au fost înregistrate precipitațiilor abundente de aproximativ 350 litri, iar rezerva de umiditate din sol a fost refăcută. Totuși, există pericolul apariție unei secete atmosferice coroborate cu temperaturile caniculare de 34-35 de grade Celsius anunțate în perioada următoare, care ar putea să afecteze polenizarea, atât la floarea soarelui, cât și la porumb.

Producțiile medii estimate, în județul Buzău, la culturile însămânțate în toamnă sunt de peste 5.000 de kilograme la hectar pentru cultura de grâu, aproape 5.000 la orz și 2.500 de kilograme la hectar pentru rapiță.

Anul trecut, în județul Buzău au fost însămânțate cu grâu 56.000 de hectare, însă fermierii au putut recolta doar de pe o suprafață de 10.000 de hectare, restul fiind distrus de secetă. Mai mult, în 2020, s-a înregistrat o producție medie la grâu de numai 1.500-2.000 de kilograme la hectar.

Știri despre: