Caravana Smart City ajunge, luni, la Buzău

de Stiri Buzau Media

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate se va afla luni, 15 aprilie, la Buzău, la Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean Buzău, de la ora 11.00, unde se va desfășura cea de-a treia etapă a Caravanei Smart City 2.0 – Implementarea. Caravana Smart City este unicul program de promovare a conceptelor Smart City şi de informare a factorilor decidenţi cu privire la noile tehnologii, a modalităţilor de implementare şi mai ales a oportunităţilor de finanţare a acestora. Programul Caravana Smart City este organizat de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate şi se desfăşoară Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei. La eveniment vor fi prezenți președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu,  Robert Iulian Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Programul aduce laolaltă cei patru piloni de bază ai unui ecosistem smart city de succes: autoritățile publice şi locale, zona academică, societatea civilă şi companiile private care vin cu soluții. Pe 3 aprilie 2019, Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM) a încheiat un acord de investiţii în valoare de 500 de milioane de euro cu China National Electric Engineering Co, Ltd. (CNEEC), una dintre cele mai importante companii de stat din China, finanţarea fiind destinată proiectelor smart city din România. În cadrul caravanei se vor desfăşura şi discuţii privind posibilităţile de accesare a acestor fonduri de către administraţiile publice locale.

Ministerul Energiei, în calitate de partener al programului încă de la lansarea acestuia, din septembrie 2017, va fi reprezentat de domnul Ministru Secretar de Stat, Robert Tudorache: ,,M-am alăturat acestei iniţiative deoarece energia se numără printre pilonii principali ai administraţiei centrale. Fără susţinere din partea factorilor decizionali din cadrul acestui sector extrem de important în domeniul smart city, nu putem discuta despre reuşite concrete. Susţinem administraţiile locale în implementarea de soluţii inovatoare care vin în sprijinul cetăţeanului, sau, în termeni tehnici, ai consumatorului final.” Programul Caravana Smart City a fost premiat în cadrul Galei EduManager.ro pentru rezultatele excepţionale și a fost selectat în lista scurtă a finalistilor în cadrul evenimentului internaţional Transport&Ticketing Awards 2018, la categoria Smart City 2018, unde competiţia s-a purtat cu lideri ai domeniului.

Știri despre: , ,