Ce se întâmplă cu pensile și alocațiile copiilor luna viitoare

de Stiri Buzau Media

Vești bune pentru pensionari pentru luna viitoare. Mai exact, ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat că plata pensiilor se va face mai devreme. Potrivit acestuia, până pe 15 aprilie toate pensiile vor fi primite. „Vom respecta calendarul de 1-15 aprilie, până cel târziu pe 15 aprilie toţi pensionarii din România vor primi banii. Anterior s-au mai decalat perioadele de plată; în cazurile în care pensionarii primeau banii spre sfârşitul lunii iar sărbătorile de Paşti sau de Crăciun veneau înainte de această perioadă se dădeau banii mai devreme”, a declarat Marius Budăi, potrivit capital.ro.

De asemenea, ministrul Muncii a mai spus și ce se va întâmpla cu alocațiile copiilor. „Exact cum am scris în seara aprobării bugetului, am redactat OUG și nu puteam pune altfel decât cu data de 1 a lunii următoare promulgării bugetului”, a adăugat Marius Budăi. Prima alocaţie mărită va fi primită de fapt în luna mai. Mai exact, alocaţiile se primesc pe data de 8, nu pe data de 1, astfel alocaţia mărită de pe aprilie va fi primită pe data de 8 mai.

Astfel, copiii cu vârsta curpinsă între 2 ani şi 18 ani vor primi 150 de lei, la fel şi tinerii care au împlinit 18 ani, dar care mai urmează cursurile învăţământului liceal sau professional. Copiii până la doi ani vor pimi 300 de lei, iar cei cu handicap vor primi până la 3 ani. Copiii cu handicap între trei ani şi 18 ani vor primi 300 de lei. Actele pentru acordarea alocației pentru copil în 2019 se depun la primăria localității sau sectorului de care aparțin părinții sau reprezentanții legali ai copiilor.

Știri despre: , ,