Ce trebuie să faci când telefonul se încinge mai mult decât ar trebui?

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:playtech.ro

 

Sursa foto:playtech.ro

Sunt multe circumstanțe în care smartphone-ul tău s-ar putea încălzi tare. De aceea, trebuie să ai în vedere ce faci dacă ai telefonul fierbinte. Smartphone-urile moderne sunt mai rapide ca niciodată. Acestea au o putere de procesare comparabilă cu PC-urile de top de acum câțiva ani. Spre deosebire de un computer convențional însă, într-un telefon nu găsești o soluție de răcire activă, nu există ventilatoare.

Din acest motiv, în condiții normale de utilizare, s-ar putea încălzi destul de tare. Dacă întâmpini însă dificultăți în a-l ține în mână, ar fi bine să te îngrijorezi.  Majoritatea telefoanelor inteligente incorporează mecanisme pentru a preveni supraîncălzirea. Dacă telefonul ți se încălzește prea tare, s-ar putea să devină mai lent, să nu mai poți face poze sau să nu mai poți folosi blițul. Aceste mecanisme au fost implementate deoarece scenariul încălzării până la niveluri îngrijoărtoare este o posibilitate reală.

Dacă telefonul s-a încălzit până la nivelul în care bateria sau o parte a carcasei s-a umflat, nu-l mai folosi. Închide-l. Scoate-i bateria dacă poți și du-l la un service. În cazul în care se încălzește mai mult decât de obicei, când îl ții la încărcat, deconectează imediat telefonul de la priză. Înlocuiește cablul de încărcare, înlocuiește adaptorul de priză. Încearcă să-l încarci la laptop și vezi dacă fenomenul se repetă. Dacă înlocuirea accesoriilor și a mecanismului de încărcare nu rezolvă problema, încetează să-l mai folosești și du-l într-un service sau contactează operatorul de la care l-ai cumpărat.