Ceasul timpului ÎMPREUNĂ

de Stiri Buzau Media

 

De ziua ei, Gabriela a primit în dar de la poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară ceasul timpului “Împreună”

Se numeşte Gabriela, dar poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară o alintă şi „Iulia”, după numele lunii în care ea a devenit tovarășul lor de drum, alături de alți elevi, într-o expediție organizată în Munții Buzăului, în care au montat un stâlp de altitudine pe vârful Istriţa.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Împreună”, inițiat de polițiștii Biroului Siguranță Școlară. De la un ceas pornește, de altfel, și inițiativa poliţiştilor de de a-i face o vizită surpriză elevei, la Râmnic. În timpul drumeţiei din lunia iulie, eleva a fost impresionată de gestul unui poliţist, care și-a scos ceasul de la mână și l-a dăruit unui alt elev de 7 ani din grup, pentru a-i răsplăti dârzenia cu care a parcurs cei 13 km în drumeție, pe jos, fără să se plângă, așa cum ar face cei mai mulți copii de vârsta lui. Eleva și-a exprimat regretul că nu poate avea și ea un astfel de ceas, dar și îndoiala că această dorință i se va îndeplini. Atunci polițiștii i-au promis că va primi unul la fel.

Cel mai potrivit moment pentru a-i face un astfel de dar nu putea fi decât ziua ei de naștere. Cum fata a împlinit 12 ani duminică, 19 septembrie, ieri şi-a sărbătorit ziua la modulele de tip familial de la Râmnicu Sărat, împreună cu alți 13 copii și cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară, care i-au dus darul promis.

Polițiștii i-au pregătit și un tort inscripționat cu motto-ul ” ÎMPREUNĂ”, care să îi aducă aminte de momentele frumoase petrecute alături de ei pe munte şi pe care să îl poată împărți cu cei 13 colegi.

Ne dorim ca, prin astfel de activități, elevii să simtă căldura unei familii. Nu este vorba despre o familie cu legături de sânge, nici cu acte ștampilate și parafate, ci o legătură mult mai puternică: de suflet…

 

Știri despre: ,