Cele 5 societăți care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene, intrate în vizorul Prefecturii Buzău

de Stiri Buzau Media

Prima ninsoare mai consistentă din weekend, urmată de ploaia înghețată a creat ceva probleme unora dintre firmele care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene. Vorbim despre cele cinci societăți care au câștigat licitațiile organizate de Consiliul Județean Buzău, care acum au intrat în atenția Prefecturii Buzău. Mai exact, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ce a fost organizată luni, prefectul județului Buzău, Carmen Ichim a solicitat formarea unor echipe mixte, care în cursul zilei de astăzi, trebuie să demareze controale la cele 5 firme care au câștigat contracte de deszăpezire pe drumurile județene din Buzău, pentru verificarea capacității de intervenție a acestora. Motivul ar fi de fapt, gestionarea deficitară a unor situații ce au apărut ca urmare a intemperiilor vremii.

,,Împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Instituției Prefectului și membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență vom merge simultan pe tronsoanele care au fost câștigate de agenții economici. Am avut ceva deficiențe în deszăpezirea drumurilor județene, doar în două puncte cu persoane care au stat în zăpadă mai mult decât ar fi fost cazul, atunci intervenția lor a fost destul de greoaie. Vrem să vedem dacă își respectă mai întâi angajamentele luate prin acele contracte pe care le-au semnat, dacă au utilaje, dacă au material antiderapant, dacă utilajele pe care le au pot face față acestor condiții de drum. Deficiențele au fost semnalate în Amaru, la Pitulicea și în Poșta Câlnău – Cochirleanca. Nu s-a acționat cum aș fi vrut. Trebuia să se acționeze ca în maxim o oră oamenii să fie scoși din nămeți. Hai că nu permite timpul, dar nu a fost o iarnă cu precipitații abundente ca să putem spune că într-adevăr am avut probleme din cauza acestui viscol. Se puteau deszăpezi mult mai repede și mult mai eficient”, a menționat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim.

De altfel, o întâlnire de urgență a mai avut loc sâmbătă seară, la Prefectura Buzău. Responsabilii Secției de Drumuri Naționale Buzău, Drumurilor Județene, ai firmelor care au încheiat contracte de deszăpezire pe drumurile județene și șefii structurilor MAI au fost convocați de prefectul județului, Carmen Ichim, pentru o analiză a modului în care s-a intervenit pentru deszăpezirea căilor de comunicații în cursul zilei respective. În cadrul întrevederii, prefectul Carmen Ichim și vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre, le-au pus în vedere reprezentanților firmelor de deszăpezire să acționeze în permanență pe durata codului galben de ninsori, lapoviță și polei.