Cerere de finanțare ADMISĂ pentru proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19 la Primăria Poșta Câlnău”

de Stiri Buzau Media

În plină criză a pandemiei, Primăria Poșta Câlnău a obținut o finanțare de importanță majoră pentru desfășurarea în deplină siguranță a cursurilor școlare. Astfel, pe lângă echipamentele uzuale de protecție ( măști, dezinfectanți, mănuși de unică folosință, etc.), se vor achiziționa și dispozitive medicale menite să monitorizeze starea de sănătate a personalului didactic și elevilor deopotrivă, fără a fi necesară prezența personalului medical de specialitate.

Investiția constă în achiziționarea: mască de protecție de unică folosință, 3 straturi – 59.000 buc • dezinfectanți plic 3ml – 1102 buc • dezinfectanți doză cu pompă 1L – 53 buc • dezinfectanți pentru suprafețe expuse la atingere 1L – 10 buc • dezinfectanți pentru pardoseli 20L- 8 buc • mănuși unică folosință latex/ cutie 50 buc- 40 buc • halate unică folosință 40 gr – 39 buc • kit medicină școlară Tytocare – 5 buc • ceasul medical Biobeat pentru monitorizarea stării de sănătate a personalului didactic inclusiv o stație de monitorizare completă, dotată cu calculator, monitor gigant și acces permanent la platforma medicală. 15 buc • sistem de dezinfectare – aparat tip nebulizator destinat dezinfecției și sterilizării de spații și suprafețe cu ozon gazos care distruge viruși, inclusiv COVID-19, bacterii, mucegai, SARS, MERS, EBOLA și alte bacterii. – 4 buc • kit de filtrare a aerului de bacterii și virusuri din clasele școlii, 62 buc.

Valoarea investiției este 1.165.043,07 lei (TVA inclus) – cheltuieli eligibile

Descrierea dispozitivelor propuse a se achiziționa:

  1. Kit medicină școlară TytoCare compus din: otoscop, stetoscop electronic, termometru, cameră video, tabletă pentru transferul datelor medicale; platforma medicală completă pentru a analiza starea de sănătate a elevilor: preluarea/înregistrarea de parametrii vitali și date medicale, trasmiterea lor la un cabinet medical, interpretarea datelor primite în cabinetul medical și stocarea lor în condiții de siguranță conform legislatia Europeană în vigoare și GDPR; Dispozitivul Tyto este un dispozitiv electronic ușor de utilizat, care permite efectuarea de examinari medicale și transmiterea datelor prelevate (de sunet, video sau imagine) unui medic aflat la distanță. Este utilizat împreună cu accesorii diferite pentru a efectua următoarele tipuri de examinări: ale plămânilor, inimii, frecvența cardiacă, urechile, gâtul, temperaturei corpului, pielea.Cu acest dispozitiv elevii și dascălii au permanent un medic la dispoziție.Medicul, chiar daca este la zeci de kilometrii distanță, poate vizita virtual elevii, verifică dacă copilul este suspect de Covid sau are o viroză de sezon, eventual o altă boala. Poate emite un diagnostic medical, poate face o recomandare și trimite o rețetă. Doctorul, chiar dacă e la distanță, poate examina inima, plămânii, gâtul, urechile, pielea, abdomenul, frecvența cardiacă și temperatura corporală și poate diagnostica și trata multe din cele mai frecvente afecțiuni. Școlile devin cu usurință focare de infecție cu Covid. Mulți copii, chiar cu simptome ușoare dar nediagnosticați, reprezintă un adevărat pericol pentru părinții și bunicii lor. Dispozitivul Tyto permite persoanelor neavizate dintr-o școală, ca un dascal de exemplu, să efectueze examinări la elevi, în mod constant și organizat sau la apariția de simptome. Menționăm că DISPOZITIVUL PROPUS NU NECESITĂ OPERAREA DE CĂTRE PERSONAL MEDICAL AUTORIZAT.
  2. Ceasul Medical Biobeat, asigură monitorizarea personalului didactic. Personalul didactic a devenit vulnerabil de când a început pandemia. Se impune o soluție personalizată care permite monitorizarea permanentă a stării lor de sănătate și care avertizează la apariția primelor simptome. Ceasul medical Biobeat, care este un adevărat aparat medical autorizat de UE și de Ministerul Sănătații din România, trasmite în mod continuu către medic, prin platforma unică de telemedicină, semnele vitale și starea de sănătate a dascalilor, permițând o diagnosticare și intervenție medicală imediată. Ceasul Medical Biobeat măsoară și trasmite în permanență către medic saturația oxigenului și o multitudine de parametrii vitali, cum ar fi, ritm cardiac, tensiunea arterială, pulsul, volumul de sânge, rezistența vasculară sistemică, și, în general, activitatea cardiacă și respiratorie, permițând o diagnosticare și intervenție medicală imediată. Dispozitivul propus NU necesită operarea de către personal medical autorizat.
  3. Kit de filtrare a aerului de bacterii și virusuri din clasele școlii, format din aparate de filtrare și o platformă inteligentă de managementul calității aerului. Este o platformă de management a calității aerului bazată pe senzori și algoritm inteligent, certificată inclusiv pentru detectarea fumului și a monoxidului de carbon care filtrează și dezinfectează aerul prin 4 etape, folosind 4 tehnologii diferite de filtrare. Detectează și filtrează virusuri și bacterii, monitorizează calitatea aerului din interior și exterior, în timp real, folosind o serie de senzori inteligenți. Eficiența în eliminarea virusurilor, bacteriilor și altor poluanți este de 99,98%. Eficența maximă este în încăperi având suprafețe de până la 55 metri pătrați. În încăperi mai mari, trebuie instalate două aparate. În săli de sport, care, de obicei sunt înalte, se dublează numărul de aparate, datorită volumului mai mare. Într-o sală de sport cu suprafața de 200 de metri pătrați, se vor instala 8 aparate.
  4. Sistem de dezinfectare cu ozon. Dezinfectarea cu ozon este de 50 de ori mai puternica și de 3 ori mai rapidă față de alte soluții, cum ar fi clorul • dezinfectează spații și suprafețe folosind ozon gazos care distruge virusuri, inclusiv COVID-19, bacterii, mucegai, SARS, MERS, EBOLA și alte bacterii. • poate purifica suprafețe de mii de metri pătrați în mod eficient, utilizând spray de ozon într-o cantitate concentrată și controlată. • purificarea se efectuează fără utilizarea substanțelor chimice • recomandat pentru utilizarea în școli, spitale, hoteluri și alte spații aglomerate • dezinfectarea de 1,000 de metri pătrați se face în 20-25 de minute • copiii pot intra în sălile de clasă dupa 2-10 minute după dezinfectare (în funcție de aerisirea încăperii).