Cireșele de Buzău, mai scumpe și mai puține

Cireșele de Buzău vor fi mai puține și mai scumpe decât în alți ani. O spun pomicultorii din județ care au mari bătăi de cap cu ploile  abundente și temperaturile extrem de scăzute din ultima  perioadă.

Chiar dacă în piețele buzoiene și-au făcut apariția primele cireșe autohtone, la Stațiunea de Cercetare Pomicolă Pietroasa-Istrița fructele abia au ieșit din floare. Din acest motiv culesul cireșelor s-a amânat, iar producția fermei buzoiene pare că va fi la jumătate față de alți ani. Reprezentanții stațiunii pomicole speră, însă, ca, începând cu jumătatea lunii iunie, să înceapă culesul cireșelor.

La Istrița, mai bine de zece hectare de teren sunt ocupate cu cireși de diverse soiuri. Fructele sunt culese și ulterior valorificate de stațiune în piețe din Buzău, Ploiești, Brașov sau București.

ciresecirese de buzaupreturi