Cîrjan Sorin: Părinții și elevii trebuie să știe că ȘCOLILE DIN RÂMNICU SĂRAT SUNT PREGĂTITE DIN TIMP pentru momentul reluării activității!

✅Conducerile tuturor instituțiilor din învățământul râmnicean și cadrele didactice s-au preocupat pentru că normele privind condițiile de distanțare socială să fie respectate!
✅ Întreaga activitate va fi asistată de un cadru medical care va asigura trierea epidemiologică a elevilor și a cadrelor didactice.
✅ S-a realizat dezinfecția tuturor spațiilor și au fost montate dispozitivele de decontaminare a mâinilor.
✅ Toate școlile au la dispoziție măști de protecție a feței.
✅ Pentru toate aceste măsuri organizatorice, au fost alocate din bugetul local sume suficiente, astfel încât, în orice moment, toate nevoile legate de reluarea cursurilor și organizarea examenelor să poată fi satisfăcute.

Toate aceste detalii au fost discutate cu directorii școlilor în videoconferințe care au avut ca scop cunoașterea și rezolvarea tuturor problemelor în timp util. De altfel, trebuie cunoscut că încă de la începutul acestei crize, școlile au fost pregătite pentru a asigura elevilor și cadrelor didactice climatul necesar desfășurării activității didactice în condiții de siguranță.

Trebuie cunoscut și faptul că MINISTERUL EDUCAȚIEI NU A ALOCAT NICIUN FEL DE RESURSE MATERIALE pentru reînceperea activității școlare până în prezent, în contextul perioadei pe care o traversăm, demersurile și măsurile pregătitoare fiind excusiv locale!

LA NIVEL LOCAL S-AU LUAT TOATE MĂSURILE!
Mai rămâne ca Guvernul să hotărască modul în care vor fi organizate examenele pentru a pune capăt incertitudinilor legate de acest subiect.

Părinții, elevii dar mai ales cadrele didactice trebuie să cunoască din timp întreaga metodologie pentru a face fața tuturor cerințelor.

În continuare, vă prezint câteva cifre care definesc demersurile și măsurile deja abordate în vederea reluării cursurilor în perioada 02 – 12 iunie, în liceele și școlile gimnaziale din Râmnicu Sărat:
– 58.100 măști asigurate din donații și resurse proprii – buget local;
– 17 Termometre;
– 84 Dispensere amplasate pe holurile instituțiilor, la intrări și în clasele în care se desfășoară orele de pregătire.

MĂSURI DE PREGĂTIRE ORGANIZATORICĂ:
☑ s-au aprobat în Consiliile de Administrație procedurile specifice pentru accesul tinerilor în instituțiile de învățământ;
☑ s-au stabilit trasee de intrare – ieșire și s-au marcat corespunzător;
☑ s-au stabilit sălile de curs în care se fac orele de pregătire și s-au marcat corespunzător;
☑ în salile de curs s-au marcat locurile în care stă fiecare elev și s-au marcat corespunzător, la distanțele impuse;
☑ s-au stabilit programele de pregătire pentru examenele de Capacitate și Bacalaureat.

Le mulțumesc tuturor acelora care, sub o formă sau alta, s-au implicat în acest proces de pregătire a reluarii activității în școli: directori, cadre didactice, personal auxiliar și de intreținere și le urez mult succes în continuarea demersurilor didactice, de pregătire a elevilor râmniceni!

eleviparintiramnicu saratScoliSorin Cîrjan