Comuna Năeni a rămas fără primar

de Stiri Buzau Media

12631384_689928564482522_7843149583334784986_nComuna Năeni nu mai are primar după ce acesta a fost suspendat din funcţie în urma pierderii definitive a procesului. Curtea de Apel Ploieşti a casat ultima sentinţă dată de Tribunalul Buzău, care era în favoarea primarului Marian Apostol . Sentinţa dată de judecătorii buzoieni a fost ulterior contestată de către Prefectură, iar Curtea de Apel Ploieşti a admis recursul şi astfel Marian Apostol a pierdut definitiv procesul şi astfel a fost demis. Primarul de la Năeni a ajuns în atenția Agenției Naționale de Integritate pentru câteva baxuri de hârtie igienică, bomboane pentru o serbare școlară, apă minerală și detergent cumpărate de angajați ai Primăriei de la magazinul soției alesului local, în 2010. În 2013, ANI a decis că Marian Apostol a încălcat legea. Iată ce preciza ANI în comunicatul de presă remis în legatură cu Marian Apostol,,

APOSTOL MARIAN a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în timpul exercitării mandatului de Primar al Comunei Năeni, Jud. Buzau, a avizat plata a 3 facturi emise de către societatea în cadrul căreia acesta deţine calitatea de asociat unic şi soţia sa funcţia de administrator, în sumă totală de 3.532,03 Lei. Astfel, APOSTOL MARIAN a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Primarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau ori rudele sale de gradul I.

Vineri, la aflarea sentinței, am predat în totalitate frâiele administrației comunei Năeni viceprimarului Petrini Burducea, cu care am făcut o bună echipă încă din 2008. Primăria este pe mâini bune în continuare, domnul Petrini fiind capabil să găsească soluțiile optime pentru cetățenii comunei. Eu mă retrag definitiv din politică – ne-a declarant Marian Apostol.

Sursa foto: ziarelive.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns