Concert folk și spectacol folcloric la Aluniș

În acest weekend, 26-27 iunie 2021, buzoienii și nu numai sunt invitați la două spectacole de muzică în grădina Centrului de Artă din Aluniș.

Sâmbătă, începând cu ora 18, Aluniș Art Center găzduiește primul concert din seria “Seri de folk la Aluniș” cu o voce îndrăgită a acestui gen muzical, Ana Teodora. Vocea și acordurile de chitară ale Anei vor umple poiana străjuită de așezările rupestre într-o atmosferă ce amintește de serile la cort în mijlocul pădurii. Participanții sunt chiar încurajați să campeze în grădina centrului.

Duminică, la ora 12, ne amintim de Petrică Popescu, fluierașul fără pereche al Buzăului, mare instrumentalist al cântecului popular românesc și ambasador al muzicii populare buzoiene.  Spectacolul folcloric, organizat în parteneriat cu Centrul Județean de Artă și Cultură Buzău, aduce pe scenă grupul de fluierași Petrică Popescu și doi artiști vocali, Filofteia Drăghici și Daniel Ghiță, membri ai Ansamblului folcloric Plaiurile Mioriței.

Intrarea la ambele concerte este gratuită, dar donațiile susținerea următoarelor proiecte ale Centrului de Artă Aluniș sunt apreciate.

Vizitatorii sunt încurajați să petreacă tot weekendul în zona Aluniș-Colți. În cadrul centrului mai pot vizita până la finele lunii iulie expoziția de debut a pictoriței buzoience Nicoleta Madalina Costache, „A Heroine’s Journey”, expoziție curatoriată de Ana Daniela Sultana Cipariu. În imediata apropiere se pot vizita Așezările Rupestre de la Aluniș, iar în satul Colți, vizitatorii sunt așteptați la Muzeul Chihlimbarului, singurul de acest fel din România.

aluniscentrul de arta alunisfolclor