Cum se acordă gratuitatea la transport public local pentru elevii din zona Buzău-Mărăcineni

de Stiri Buzau Media

Informare privind modul de acordare a gratuitații  la transportul public local în anul scolar 2021-2022, pentru elevii din zona Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Buzău – Mărăcineni”

Stimați elevi,

Vă aducem la cunoștință următoarele :

  1. Începând cu 13 septembrie 2021, pentru anul școlar 2021-2022, elevii cu domiciliul în municipiul Buzău, beneficiază de abonament gratuit tip card, la transportul public local efectuat pe raza municipiului Buzău. Abonamentul gratuit tip card se eliberează sau se reincarcă pe baza carnetului de elev vizat la zi si a actului de identitate care atestă domiciliul pe raza municipiului Buzău.
  2. Începând cu 13 septembrie 2021, pentru anul școlar 2021-2022, elevii din zona Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Buzău – Mărăcineni”, care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, beneficiază de abonamente tip card contra cost, conform Ordonanței de Urgență nr. 50 din 16 iunie 2021 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, și a Ordinului nr. 4426/ din 26 iulie 2021  privind aprobarea Metodologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu. Abonamentul tip card emis conform OUG 50 din 16 iunie 2021, se eliberează în baza carnetului de elev vizat la zi și a actului de identitate.
  3. Eliberarea abonamentelor tip card pentru elevii din zona Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Buzau-Mărăcineni”, se face doar prin punctele de emitere carduri ale societății Trans Bus S.A. Buzău , după cum urmează:
  • Gara Tohaneni
  • Bazar (stație Profi)
  • Catedrala (Bisericuța Copiilor)
  • Piața Dorobanți
  • Unirii BIG
  • Parcul Crâng
  • Piața Centrală

Locațiile punctelor de emitere/reincărcare sunt disponibile pe site-ul www.transbusbuzau.ro.

      Echipa Trans Bus