De astăzi, buzoienii vor putea circula din nou pe podul de la Vadu Pașii

De astăzi, după aproape 16 ani, șoferii buzoieni vor putea circula din nou pe podul de la Vadu Pașii. Noul pod a fost inaugurat, la orele prânzului, în prezența președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a primarului muncipiului Buzău, Constantin Toma și a liderului organizației județene a PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu.

Lucrările la noul pod au început în 2017 și ar fi trebuit să fie gata anul trecut. Din păcate, termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit din cauza viiturilor puternice din primăvara anului 2019, care au „măturat” tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului. Obiectivul a fost construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării și Consiliul Judeţean Buzău, iar investiţia se ridică la peste 26 de milioane de lei. Pe timpul derulării lucrărilor de construcție, Consiliul Judeţean Buzău a alocat sume suplimentare de bani pentru diferite ajustări ale bugetului.

Într-un mesaj postat ulterior pe Facebook, Petre Emanoil Neagu a ținut să marcheze importanța finalizării podului de peste râul Buzău, un final așteptat de ani buni de către mii de locanici din zona Vadu Pașii – Robeasca, dar și pentru că noua rută va diminua din traficul aglomerat de pe podul de la Mărăcineni.

“Podul ce leagă municipiul Buzău de comuna Vadu Pașii este de astăzi deschis circulației! După multe obstacole întâmpinate, discuții și avize, schimbări de soluții tehnice, dar și calamități ce au întârziat finalizarea acestui obiectiv, începând de astăzi putem circula pe noul pod. Acest proiect a fost o prioritate pentru mine, fiind un pod foarte important pentru cetățenii din zonă și nu numai. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea lui, dar mai ales cetățenilor pentru răbdare și înțelegere!”, a declarat pe Facebook, președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Podul de la Vadu Pasii