De ieri, comuna Murgești beneficiază de un defibrilator automat

de Stiri Buzau Media

Prima comună din Romînia în care există un defibrilator extern automat, destinat publicului, este Murgești. Din data de 25 mai 2020, pe fațada primăriei Murgești există un echipament funcțional care poate contribui la salvarea unei vieți în caz de stop cardio-respirator.

Din dragoste față de semenii săi, edilul localității, Ionel Negraru, a investit 10000 lei din bugetul localității în achiziționarea unui defibrillator extern, complet automat.

,,În România, rata de supraviețuire în caz de stop cardio – respirator este de doar 4%. Această realitate arată, de fapt, că 96% din cei aflați în stop cardio –  respirator nu supraviețuiesc și din cauză că nu știm să oferim primul ajutor. Acum, mai mult ca oricând, e cazul să investim în viața semenilor nostri. Din păcate,  am avut un caz nefericit la Rm. Sărat, care ne-a dovedit cât de important este să beneficiem de mijloacele necesare salvării de vieți omenești.

Defibrilatoarele externe sunt complet automate, au o greutate de doar 3 kg și pot fi folosite cu ușurință inclusiv de persoanele fără pregătire de specialitate. Cu toate acestea, după trecerea acestei situații de criză, vom iniția serii de cât mai multe persoane în utilizarea acestui dispozitiv. Utilizatorii sunt ghidați, în limba română, asupra pașilor care trebuie urmați pentru salvarea unei vieți, desi aparatul, în mod automat, stabilește intensitatea curentului care trebuie descărcat în funcție de greutatea și vârsta pacientului,, – Ionel Negraru, Primarul Comunei Murgești