Despăgubiri de zeci de milioane pentru construcția autostrăzii Ploiești-Buzău

 

Guvernul va cheltui zeci de milioane de lei pentru a intra în posesia terenurilor prin care va trece tronsonul Ploiești-Buzău al Autostrăzii A7.

Mai exact, pentru realizarea tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei (A7), Ministerul Transporturilor dorește exproprierea a 2.389 de imobile din județul Buzău. Aceste suprafețe se află în localitățile Săhăteni, Ulmeni, Movila Banului, Pietroasele, Stâlpu, Țintești, municipiul Buzău și totalizează aproape 5.300.000 de metri pătrați. Valoarea estimată a despăgubirilor ce vor fi primite de proprietarii de terenuri din județul Buzău depășește 43 de milioane de lei.

La licitația pentru construirea celor trei loturi ale tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada A7, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere  a primit în total 39 de oferte. Cele mai multe, respectiv 27, provin de la companii din Turcia.

Tronsonul autostrăzii A7 dintre Ploieşti şi Buzău are o lungime de 63 de kilometri și este împărţit în 3 loturi: Dumbrava-Mizil, Mizil-Pietroasele şi Pietroasele-Buzău.

Întreg tronsonul al Autostrăzii 7 cuprinde 6 noduri rutiere, 42 de poduri și viaducte, 4 parcări securizate și 159 de hectare de perdele forestiere. Odată finalizat, A7 va prelua mare parte din traficul de pe actualul DN2/E85, un drum care, din punct de vedere al accidentelor, este cel mai periculos drum național din România.

 

autostrada A7despagubiriexproprieri