Discuţii preventive cu elevii şcolior gimnaziale nr.11 şi „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”

de Stiri Buzau Media

În ziua de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiști din cadrul Biroului de Proximitate au desfășurat acțiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Ieri, “Maratonul Antiviolență” a avut ca participanţi elevii şcolilor gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” și nr.11.

Elevii clasei primare au învățat despre puterea cuvintelor prin participarea la două activități interactive, respectiv completarea unui rebus tematic și jocul educativ „chip mototolit”.

Prin desfășurarea activităților s-a urmărit creșterea gradului de conștientizare a impactului pe care internetul și noile tehnologii le au asupra copiilor și tinerilor, atât în termeni de beneficii, cât și potențiale riscuri associate.

De asemenea, tinerilor le-au fost prezentate principiile de navigare sigură pe internet în condițiile noii realități digitale accesate de aceștia.

Arbitrajul Maratonului Antiviolenţă va fi continuat de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară şi în perioada următoare prin cooptarea elevilor şi cadrelor didactice de la diferite unităţi de învătămând din judeţ.

Știri despre: ,