Doar un candidat a trecut de proba scrisă la concursul pentru șefia Poliției Locale Buzău

de Stiri Buzau Media

La finele lunii octombrie 2018, Primăria Buzău a scos din nou la concurs, postul de şef al Poliţiei Locale. De asemenea, s-a organizat concurs și pentru ocuparea funcţiilor de director executiv adjunct şi de şef serviciu Circulaţie şi Disciplină Rutieră din cadrul Poliţiei Locale. Din cei 5 buzoieni care au rămas în cursa pentru cele trei posturi vacante puse la bătaie, în urma probei scrise susținute ieri, doar un candidat a fost ADMIS. Este vorba despre fostul ofiţer de informaţii în S.R.I., Cornel Dumitrașcu, ce a susținut examenul pentru funcţia de director adjunct. Asta doar dacă, până astăzi, la ora 16:00, candidații nemulțumiți nu depun contestații.

Pentru funcţia de director executiv s-a înscirs actualul director adjunct al instituţiei, Marian Ioniţă, care în urma probei a obținut doar 62 de puncte. Robert Dragomir al cărui dosar a fost admis pentru funcţia vacantă de şef Serviciu Circulaţie şi Disciplină Rutieră a absentat la proba scrisă. Pentru funcţia de director adjunct au fost admise, în urma selectării dosarelor de înscriere, 3 persoane: Eugen Ion, fost poliţist local, în prezent funcţionar în Direcţia Economică a Primăriei Buzău, care a obținut 23 de puncte,  Ionel Moise – fost ofiţer DGA (66 de puncte) şi Cornel Dumitrașcu (72 de puncte – singurul admis).  Acesta trebuie să se prezinte marți, 11 decembrie, de la ora 09:00, la sala Nicu I. Constantinescu, din Palatul Comunal pentru a susține proba de interviu, care va începe de la ora 10:00.

Ultimul concurs pentru șefia Poliției Locale ce a fost organizat de către Primăria Buzău a avut loc pe 13 iunie 2018, unde niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină notă de trecere . În prezent, director executiv interimar al Poliţiei Locale este Adrian Teodorescu, numit în funcţie în vara anului 2016.