Documentarul Pissarro: părintele Impresionismului, pe 21 noiembrie la Happy Cinema Buzău

Luni, 21 noiembrie, de la ora 19:00 are loc proiecția documentarului Pissarro: părintele Impresionismului, despre viața și opera lui Camille Pissarro, fondator al curentului impresionist și un artist care a avut o influență deosebită asupra lui Cézanne, Gauguin sau Van Gogh.

 Născut în Indiile de Vest, Pissarro și-a găsit pasiunea pentru pictură în tinerețe, pe când era la Paris. A adunat în jurul lui un grup de artiști entuziaști. Prima lor expoziție a fost disprețuită de critici, dar grupul căpătase un nou nume: impresioniştii. În următorii 40 de ani, el a fost forța motoare în spatele a ceea ce a devenit astăzi unul dintre curentele artistice importante ale lumii.

Cu acces exclusiv la cea mai extinsă arhivă a unui pictor impresionist, aceea găzduită de muzeul Ashmolean din Marea Britanie, și prin intermediul scrisorilor trimise de Pissarro familiei sale, documentarul explorează biografia captivantă și arta unei personalități fascinante.

Vezi trailerul: https://bit.ly/3tw7HlQ

Biletele sunt disponibile pe www.happycinema.ro

 HAPPYCINEMA® este a doua rețea de cineplex-uri din România după numărul de locații, fiind prezent în 8 orașe (București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bacău, Bistriția, Botoșani și Vaslui). De asemenea, Happy Cinema a dezvoltat în 2020 propria platformă de streaming online – www.play.happycinema.ro.

Happy Cinema BuzăuPissarro