Doi elevi ai Colegiului Național ,,B.P.Hasdeu” și o elevă a Liceului Tehnologic din Rușețu vor sărbători Centenarul Marii Uniri la Alba Iulia

Muzeul Județean Buzău a organizat în Anul Centenar, concursul ,,Istoria Unirii de la 1918”. 10 candidați, care au trecut prima probă, au prezentat în finala competiției lucrările juriului și publicului prezent, în cadrul unei sesiuni de comunicări ce a avut loc vineri, 16 noiembrie, în Amfiteatrul de la sediul central al muzeului. Fiecare dintre ei a avut la dispoziție 15 minute pentru a convinge Comisia de jurizare, formată din trei personalități buzoiene cu rezultate remarcabile în cercetarea istorică: dr. Doina Ciobanu, conf. univ. dr. Constantin Stan și profesorul Valeriu Nicolescu.

La final au fost desemnați câștigătorii concursului ,,Istoria Unirii de la 1918”. Este vorba despre Andrei Burlacu de la Colegiul Național ,,B.P.Hasdeu” Buzău, care ca urmare a punctajului maxim, a obținut premiul I. El este urmat de Ionela – Nicoleta Iancu, elevă a Liceului Tehnologic „Erou Învăţător Constantin Muşat” din Rușețu și Andreea Valentina Dumitrache care învață la Colegiul Național ,,B.P.Hasdeu”. Reamintim, concurenții clasați pe primele trei locuri vor merge, în perioada 30 noiembrie – 02 decembrie 2018, într-o excursie la Alba Iulia.  Elevii care au obținut mențiunile 1, 2 și 3 vor primi premii în cărți de la organizatori și acces gratuit la colecțiile de bază ale Muzeului Județean Buzău și colecțiile externe, pe toată perioada lunii decembrie 2018.

castigatoriconcurs